Hoppa till innehåll
Kollektivtrafik på väg

Vi har lång erfarenhet av att resa tillsammans med buss

Vårt största bidrag till en förbättrad miljö är att så många människor som möjligt väljer att resa kollektivt – och varje steg vi tar på vägen dit ska vara hållbart. Tillsammans med våra uppdragsgivare fortsätter vi att utveckla kollektivtrafiken för att göra den ännu bättre och få fler att se den kollektiva resan som sitt förstahandsval.

Fossilfria transportlösningar

Visste du att vi sedan 2020 driver hela vår bussflotta med fossilfritt bränsle? Detsamma gäller cirka 95 procent av alla bussar i svensk kollektivtrafik vilket gör kollektivtrafiken till ett mycket hållbart val. Elektrifiering innebär dessutom mindre skadliga partiklar i utsläpp och reducerat buller, en renare miljö och trevligare resa helt enkelt.

I Sverige har vi över 250 elbussar i trafik. I Göteborg har vi en av Europas största elbussflottor och vi har även flera vätgasbussar. Detta gör oss till en ledande aktör inom hållbar mobilitet

Bussresan du beställer i förväg

Anropsstyrda turer är som vanliga turer i en tidtabell med den skillnaden att de bara körs om någon beställt en resa i förväg, och de körs med mindre fordon istället för buss. Genom att bara köra när behovet av att resa verkligen finns kan vi kollektivtrafikförsörja områden som annars skulle bli utan busstrafik.