Hoppa till innehåll

Våra tågresor är ett bra miljöval oavsett var du vill resa

En tågresa med oss är inte bara enkel, trygg och trevlig. Den är även helt utsläppsfri.

Placeholder image

Det är resurssnålt och trevligt att resa ihop

    Ett tåg har en god hållbarhet med en livslängd på mellan 30–40 år. Alla tåg vi kör är elektrifierade och ger därför ett litet klimatavtryck. Här färdas du många mil med ibland upp till tusentals medresenärer varje gång.

Grön el driver våra tåg

Våra tåg, kör endast på grön el och det går idag inte att köpa något annat än miljövänliga och fossilfria drivmedel från Trafikverket, som är leverantör av tågens drivmotorström. Vi använder också enbart rengöringsprodukter som är klassade som bra miljöval för att våra resenärer ska få en fräsch och trivsam resa ombord. När vi fyller på med material för tågtvätt och underhåll av fordonen sker frakten med elbilar.

Planerad nysatsning på eco driving med ny modern utbildning

Hållbar körstil handlar i grunden om att sänka energibrukningen och ge en säker resa med god komfort till resenärerna. Det nyttan av en mjuk körstil också innebär är att tågen får en längre livslängd och rullar med mindre slitage på vagnarna. Under flera år har våra förare fått lära sig att köra miljövänligt med Green speed, nu planerar vi att genomföra en ny utbildning i eco driving senast år 2026.