2021-12-14 17:10
Fler avgångar och bättre vaccinationstäckning kommer få tillbaka resenärerna till kollektivtrafiken

Efter en klar minskning i oktober är oron för att smittas av covid-19 i kollektivtrafiken tyvärr tillbaka på samma nivå som i våras. Och drygt 10 procent av resenärerna som brukade resa kollektivt innan pandemi började säger fortfarande att de inte kommer att komma tillbaka till kollektivtrafiken. Två avgörande faktorer som skulle kunna få dem att ändra sitt beslut är, en ännu bättre vaccinationstäckning och mer kollektivtrafik. Det visar Transdevs nya undersökningar om Coronavirusets påverkan på våra arbets- och resvanor som gjordes i oktober och december.

2021-12-13 11:16
Kollektivtrafiken hårdast drabbad – men på väg tillbaka?

Från ”ingenstans” var vi tvungna att ställa om kring hur vi reser, arbetar, handlar, tränar, träffar vänner och familj på grund av covid-pandemin. Ja, det har knappt varit någon del av livet som inte plötsligt påverkades. Och det har pågått länge nu – i olika faser. Vårt resande har påverkats på flera olika sätt, men tydligast är effekterna på kollektivtrafiken. Läs Trivectors analys om hur pandemin påverkat våra resvanor. 

2021-12-13 11:13
Elektrifieringen på frammarsch – tre projekt som skapar konkret nytta i Sverige, Colombia och Australien

Transportsektorn står för ungefär en tredje del av våra koldioxidutsläpp i Sverige, varav mer än hälften orsakas av våra personbilar. Kollektivtrafiken är ett hållbart färdsätt och det bästa vi kan göra för att minska transportsektorns klimatpåverkan är att locka fler till kollektivtrafiken. Vi kan också påskynda kollektivtrafikens elektrifiering för att frigöra biodrivmedlen som kan användas till andra färdsätt som är svårare att elektrifiera som flyget och sjöfarten. Här lyfter vi tre projekt som skapar konkret nytta i Sverige, Colombia och Australien.

2021-12-13 10:58
Drygt 300 nya fossilfria bussar till Norra Stockholm och Norrtälje under 2022

Drygt 300 nya fossilfria bussar kommer introduceras i Täby, Vaxholm, Österåker, Danderyd och Norrtälje när Transdev börjar köra busstrafik i dessa två områden på uppdrag av SL augusti respektive november 2022. Beställningen omfattar bland annat ca 40 nya dubbeldäckare som kommer köra på expresslinje Norrtälje-Tekniska Högskolan och på linje 670 Vaxholm-Tekniska Högskolan.

2021-12-13 10:55
Transdev vann det första tågkontraktet som upphandlats i Frankrike

I oktober tilldelades Frankrikes första kontrakt för upphandlad regionaltågtrafik till Transdev. Med start juni 2025 kommer Transdev att köra de regionala tågen mellan Marseille-Toulon-Nice längst medelhavet på uppdrag av Région Sud. Transdev kommer in i avtalet med en ny tågdepå, nya tåg och  fler avgångar,  vilket kommer innebära ett lyft för resenärerna och förhoppningsvis bidra till att fler väljer tåget framför bilen.