2021-09-23 16:15
Vallastaden i Linköping får självkörande bussar

Ride the future projektet i Linköping har nu uppnått en ny milstolpe. Den två kilometer långa rutten genom campusområdet utökas nu och omfattar även det angränsande bostadsområdet Vallastaden. Den 17 september var det officiell invigning med särskilt inbjudna. Sedan mars 2020 har Transdev haft två autonoma bussar som trafikerat universitetsområdet. Mycket har vi lärt oss på vägen tack vare det här unika mobilitetsprojektet. 

2021-09-23 16:09
Lyckat samarbete ligger till grund för bra kollektivtrafik

Transdev genomför årligen en undersökning i syfte att ta reda på hur våra partners och uppdragsgivare uppfattar oss och kvaliteten på våra tjänster. Undersökningen ligger till grund för ett kontinuerligt och strukturerat förbättringsarbete. Inför årets undersökning, som lanseras i början på oktober, har vi träffat Andreas Eriksson, avdelningschef på X-trafik, som deltog i undersökningen för första gången förra året.

2021-09-23 16:09
Transdev tar över ett av Tysklands största pendeltågssystem

Det är inte lång kvar till det är dags för Transdev att trafikera ett av Tysklands största pendeltågskontrakt, tågsystemet runt Hannover. Trafikstarten sker under december 2021, då börjar   Transdev köra tre av de totalt tio tåglinjer som formar Hannovers pendeltåg och sträcker sig från Nienburg och Celle i norr, och Minden, Hildesheim och Paderborn i söder. Sommar 2022 tas ansvaret över för resterande sju linjer som totalt välkomnar 30 miljoner resenärer varje år. 

2021-09-23 16:01
Fem förslag för att påskynda elektrifieringen av kollektivtrafiken

Elektrifieringen är nästa stora utmaningen för kollektivtrafikbranschen om vi vill rädda klimatet, och samtidigt minska buller och förbättra luftkvaliteten i städerna. För att klara Sveriges klimatmål måste utsläppen från inrikes land- och sjötransporter minska med minst 70 procent senast år 2030 jämfört med 2010. Med dagens takt är målet långt borta. Här kommer Transdevs förslag för att påskynda elektrifieringen av kollektivtrafiken. 

2021-09-23 15:57
Transdev sponsrar Bussförar-SM 2021

Under hård konkurrens tävlade Jan-Erik Eriksson och Jakob Moberg från Transdev i finalen av Bussförar-SM 2021. Tyvärr gick det inte hela vägen den här gången för våra förare. Det blev Robert Johansson, från Norling Touring i Västerås som korades till Sveriges bästa bussförare 2021. Transdev är en stolt partner av arrangemanget sedan flera år tillbaka.