Living Lab, ett forum för våra partner som vill lära sig mer om eldrift

Den 1 december organiserades den femte upplaga av Living Lab, ett internationellt forum där våra partner har möjlighet att ta del av kunskap och utbyta erfarenheter om eldrift med experter och branschkollegor från olika delar av världen. Eventet ordnades för första gången digitalt och i år anmälde sig drygt 500 personer till Living Lab, ett rekord!

Transdev är idag ledande inom hållbara mobilitetslösningar med Europas största elbussflotta och flera vätgasbussar i Frankrike och Nederländerna. Idag har vi 1200 elbussar i trafik, varav runt 200 i Sverige, och år 2024 beräknar vi ha utökat flottan till 1600 elbussar. 

- Klimatkrisen är vår tids största utmaning och vi på Transdev vill vara en del av lösningen. Det bästa vi kan göra för miljön är att skapa en attraktiv och energieffektiv kollektivtrafik med fokus på kundens behov så fler väljer att resa tillsammans. Elektrifieringen av busstrafiken är en del i det här arbetet, säger Eva Tiséus, marknads- och kommunikationsdirektör på Transdev.

Varje år sedan 2015 organiserar Transdev ett event som kallas för Living Lab där trafikhuvudmän, myndigheter, politiker och Transdevs experter från hela världen samlas för att utbyta erfarenheter om eldrift. Nytt för 2020 är att Living Lab blev ett kortare digitalt event bestående av två webinarier och att projekt med vätgasbussar presenterades för första gången.

Representanter från Columbia, Chile, USA, Nederländerna, Frankrike och Sverige deltog i eventet. Totalt 500 personer anmälde sig till årets Living Lab, ett rekord. Från Sverige, fick Hanna Björk, hållbarhetsdirektör på Västtrafik prata om Västtrafiks hållbarhetsstrategi och arbete med att elektrifiera stadstrafiken i regionen.

- Det var väldigt spännande att delta i årets Living Lab och presentera vårt arbete. Att elektrifiera busstrafiken är en stor utmaning som kräver politisk vilja, kunskap och ett intensivt samarbete med kompetenta aktörer. Living Lab är ett perfekt forum för att lära sig av varandras erfarenhet och dra nytta av den, säger Hanna Björk.

Mer information om årets program hittar du här.

Vi bjuder på två digitala studiebesök

Vill du lära dig mer om två spännande projekt vi har inom Transdev Group med elektriska elbussar och vätgasbussar? Följ med på våra två digitala studiebesök:

Nantes (Frankrike), ett av Europas mest avancerade (och eldriven!) BRT-system

Artois-Gohelle (Frankrike), där fem vätgasbussar sattes i trafik år 2020

 Tillbaka till nyhetsbrevet