Nytt rekord: 92 procent av resenärerna är nöjda med Transdev

Sedan 2009 genomför Transdev regelbundna undersökningar för att ta reda på hur resenärerna upplever servicen. Av den senaste kundnöjdhetsmätningen som vi gjorde våren 2019 framgår det att mer än nio av tio resenärer är nöjda med sin resa med oss på Transdev. I år hittar vi de nöjdaste resenärerna i Göteborg och den största kundnöjdhetsökningen ser vi i Sjuhärad.

Under våren 2019 samlades totalt 9 306 enkäter in från våra olika verksamheter runt om i Sverige. Undersökningen togs fram i samarbete med Origo Group och datainsamlingen genomfördes under veckorna 15 och 16 i april. Undersökningen visar att många upplever att det är enkelt att köpa biljett med kollektivtrafiken och att man känner sig trygg under resan. Allt fler resenärer är också nöjda med restiden och tillförlitligheten, att fordonen är rena och välstädade, och framför allt att Transdevs personal är trevlig och serviceinriktad och kör mjukt och behagligt.

I år ökade kundnöjdheten med två procentenheter och låg på 92 procent, ett nytt rekord sedan mätningarna startades för tio år sedan. Jämfört med år 2009 har kundnöjdheten förbättrats med hela tolv procentenheter.

– Det är mycket glädjande att se att kundnöjdheten ökar och att den hamnar på den högsta nivån sedan mättningarna påbörjades. Vi har ett ständigt fokus på kunden och har genomfört flera serviceprogram de senaste åren. Vi ser samtidigt att medarbetartrivseln och engagemanget ökar, vilket är en viktig del i den positiva utvecklingen, säger Eva Tiséus, marknads- och kommunikationsdirektör på Transdev Sverige.

I Göteborg har vi de nöjdaste resenärerna

I den senaste mätningen hamnade Älvtrafiken i Göteborg i topp igen med en kundnöjdhet på 99 procent, vilket motsvarar en ökning med en procentenhet jämfört med 2018. Enligt Ellinor Svensson, Trafikchef på Styrsöbolaget, är medarbetarnas engagemang den helt avgörande nyckeln till att lyckas uppnå nöjda resenärer: 

- Vi har jobbat med att etablera en kultur som uppmuntrar eget ansvarstagande vilket i sin tur skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare. Alla vill göra ett bra jobb och det finns både en glädje och en vilja att se, möta och hjälpa våra passagerare.  

Förutom Styrsöbolaget hamnade också Flygbussarna i topp. Här kommer topplistan för kundundersökningen våren 2019:

  1. Båt – Älvtrafiken (99 procent, +1 procentenhet jämfört med 2018)
  2. Buss - Flygbussarna Stockholm-Arlanda (98 procent, +2 procentenheter jämfört med 2018)
  3. Buss – Sjuhärad (97 procent, +15,6 procentenheter)
  4. Buss – Flygbussarna Liljeholmen-Arlanda (97 procent, +3,2 procentenheter)
  5. Buss – Flygbussarna Göteborg-Landvetter (96 procent, +2 procentenheter)
  6. Båt – Skärgårdstrafik (95 procent, +3,8 procentenheter)
  7. Buss – Flygbussarna Charter (95 procent, +2,7 procentenheter)
  8. Buss – Flygbussarna Stockholm-Bromma (95 procent, +1,7 procentenheter)
  9. Buss – Flygbussarna Sundbyberg-Arlanda (95 procent, +0,3 procentenhet)
  10. Båt – Blidösundsbolaget (95 procent)

Imponerande kundnöjdhetsökning i Sjuhärad

I Sjuhärad har kundnöjdheten ökat med 15 procentenheter jämfört med 2018 och ligger nu på imponerande 97 procent. Detta är den största förbättringen mellan 2018 och 2019 i hela Transdev.

Så många som 95 procent av resenärerna i Sjuhärad tycker att vår personal är trevlig och serviceinriktad och 93 procent uppger att våra medarbetare ger bra information när försening uppstår. Nästan alla, 95 procent, tycker också att förarna kör mjukt och behagligt och 96 procent tycker att fordonen är komfortabla och välstädade.

– Det är mycket hedrande att få ta del av sådana fina siffror. De ger oss ett kvitto på att det arbete som vi tillsammans genomfört på ett konsekvent och strukturerat sätt de senaste månaderna, för att leverera det bästa kundbemötandet, verkligen fungerar. Vi följer upp kundsynpunkter systematiskt med våra bussförare och sedan 2017 utbildar vi våra medarbetare i det som kallas för ”Det goda kundmötet”, en unik upplevelsebaserad utbildning i kundbemötande som Transdev har utvecklat i samarbete med Västtrafik. Sedan oktober 2018 delar vi dessutom ut ett pris som kallas för ”Månadens bussförare” för att ge våra bästa medarbetare en utmärkelse, säger Patrik Gustavsson, affärschef i Sjuhärad.

Tillbaka till nyhetsbrevet.