Succésommar för skärgårdslinjen mellan Göteborg och Hönö

Under sommaren trafikerade Styrsöbolaget den efterlängtade skärgårdslinjen mellan Stenpiren i centrala Göteborg och Hönö i egen regi. Rutten blev mycket uppskattad och hela 33 438 passagerare reste under sommaren. Styrsöbolaget har för ambition att trafikera linjen även nästa år.

Mellan den 26 juni och den 19 augusti gick linjen mellan Stenpiren i centrala Göteborg, via Eriksberg till Hönö Klåva i Göteborgs norra skärgård. En snarlik rutt trafikerades fram till 1960-talet och har nu återuppstått tack vare en satsning av Styrsöbolaget. Båten Kungsö avgick fyra gånger per dag, tisdag till söndag hela sommaren.

Jungfruresan gick den 26 juni då Ann-Sofie Hermansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg och Arne Lernhag (M), kommunstyrelsens ordförande i Öckerö kommun, knöt ihop bandet och kommunerna framför lokalpressen och förväntansfulla resenärer. Med på resan fanns även resenärer som brukade ta skärgårdslinjen på 50- och 60-talet.

Över 30 000 resenärer

Återkomsten tycks ha varit uppskattad då Styrsöbolaget den första månaden hade nöjet att välkomna över 18 000 passagerare ombord. Den positiva trenden fortsatte resten av sommaren och totalt gjordes resan av 33 438 passagerare. Att åka bekvämt ut till skärgården eller in till Göteborg utan bil och inte behöva bekymra sig om parkeringsplatser har lockat besökare till skärgården men även boende i Norra skärgården till Göteborg.

- Det är jättekul att så många hittade hit och det bekräftar att vi tänkte rätt när vi valde att satsa på trafiken till Hönö. Vi var verkligen stolta över att kunna erbjuda en tjänst till skärgårdsborna och Göteborgarna som tydligen var jätteuppskattad och hjälpte många i deras vardag. Vår ambition är att vi skall trafikera linjen även nästa år, säger Bertil Pevantus, vd för Styrsöbolaget och affärsområdeschef båt på Transdev.