2023-09-15 11:41
Trafikutövare och beställare behöver jobba på sin relation, enligt rapport

Den svenska järnvägsbranschen har under lång tid varit en central del av landets infrastruktur och transportnätverk. För att säkerställa att den fungerar effektivt och hållbart över tid är det avgörande att regelverket som styr branschen är anpassat efter dagens utmaningar och behov. Det innebär i korthet att riskfördelningen mellan trafikhuvudmän och trafikutövare måste ändras.

2023-09-14 15:13
Värdefulla insikter från UITP-mässan i Barcelona

UITP-mässan som gick av stapeln i Barcelona i juni bekräftar en gammal sanning – vill vi uppnå ökat resande med kollektivtrafiken krävs ett större utbud, alltså utbyggd kollektivtrafik. Transdev Sverige passade på att genomföra en undersökning bland all expertis som var samlad.

2023-09-13 17:27
Uttjänta Transdev-uniformer blir lekplatser och solglasögon

Transdev i Australien tar cirkulariteten till nya nivåer genom att återanvända gamla uniformer och därigenom framställa nya textilier, solglasögon eller rent av lekplatser.

2023-09-13 17:20
Bussförare från Transdev i Umeå får jobb i Montreal men stannar i företaget

Foday Conteh och Alassane Doulougou jobbade till helt nyligen som busschaufförer i Umeå vilket de trivts bra med. Längtan efter att prova något nytt var dock stark och tack vare Transdev och vår globala närvaro lyckades de hitta nya anställningar på en annan kontinent men ändå stanna kvar i företaget. Nu i höst går flyttlasset.