2021-07-06 15:48
Hur kan vi finansiera kollektivtrafikens gröna omställning?

Den 24 juni organiserades Living Labs sommarkonferens med fokus på finansieringen av kollektivtrafikens gröna omställning. Representanter från EU-kommissionen, europeiska investeringsbanken (EIB), UITP, Tysklands transportdepartement, Frankrike, Nederländerna och Sverige var med på programmet och totalt deltog ett 80 tal i konferensen. Samtidigt publicerar vi en folder med fem förslag för att påskynda elektrifieringen av kollektivtrafiken.

2021-07-06 13:47
Frankrikes miljöminister på båttur ombord på Rex

Frankrikes miljöminister, Barbara Pompili, var på statsbesök i Stockholm den 4-5 juni. Hon träffade bland annat sin motpart, klimat- och miljöministern Per Bolund, och pratade om hur Frankrike och Sverige kan samarbeta för att bygga ett mer hållbart samhälle. Ett fullspikat schema där hon också fick träffa Anna Höjer, Transdevs vd, och åka en båttur med Blidösundsbolagets hybridiserade fartyg Rex.

2021-07-06 13:47
Transdev rullar ut en unik trygghetsutbildning

Hot och konflikter är dessvärre återkommande utmaningar för flera av våra medarbetare som möter resenärerna ombord på bussar, tåg, spårvagnar och fartyg. Därför har vi tagit fram en egen e-learning för våra kundnära medarbetare som vi kallar Transdevs Trygghetsutbildning. I juni hade utbildningen premiär och målet är att alla våra medarbetare ska ha gått utbildningen 2022.

2021-07-06 13:43
Uppmärksammad start för nya nattågslinjen Stockholm-Malmö-Köpenhamn-Berlin

Den 27 juni kl. 16.22 avgick Snälltågets nattåg till Berlin från Stockholm Central. Det är första nattåget som kör i reguljärtrafik mellan Sverige, Danmark och Tyskland sedan 90-talet. Tåget ankom i Berlin Hauptbahnhof punktligt dagen efter kl. 08.54. Det här historiska ögonblicket uppmärksammades av resenärer, tågentusiaster, politiker och media längst hela sträckan mellan Stockholm och Berlin.