2020-10-09 09:09
VD Anna Höjer om branschens utmaningar

Kollektivtrafiken står fortsatt inför stora utmaningar. Transdevs nya VD Anna Höjer delar med sig av sina observationer kring branschens nuläge och förutsättningarna för dess roll i framtiden. 

2020-10-06 09:32
Vad tycker våra samarbetspartners om Transdev?

Transdev genomför årligen en undersökning i syfte att ta reda på hur våra partners och uppdragsgivare uppfattar oss och kvaliteten på våra tjänster. Undersökningen ligger till grund för ett kontinuerligt och strukturerat förbättringsarbete. Årets upplaga lanserades den 5 oktober. Vi träffar Peter Peltekis, fordonsansvarig på UL, som deltagit i undersökningen sedan 2018.

2020-10-06 09:30
För andra året i rad finns Sveriges bästa bussförare i Transdev-koncernen

Om du åker Skåneexpressen från Kristianstad till Malmö eller Österlen finns chansen att du får skjuts av Sveriges bästa bussförare. Under hård konkurrens, vann Jakob Moberg från Transdev i Kristianstad första priset i Bussförar-SM den 7 september på Gillingebanan utanför Stockholm. På tredje plats kom en annan bussförare från Transdev, Robert Johansson från Västerås. Totalt 580 bussföraren deltog i kampen, ett rekord trots coronapandemin.

2020-10-06 09:28
Pandemin sätter långvariga spår i resandet

De nya arbets- och resvanor som har etablerats i samband med coronapandemin håller i sig och kan bli det nya normala. Det visar en ny undersökning om Coronavirusets påverkan på våra arbets- och resvanor som Transdev har gjort i samarbete med Yougov i september. Totalt deltog 1007 personer i undersökningen. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen vad gäller kön, ålder och region.

2020-10-06 09:26
Stockholm har fått en ny pendelbåtlinje

Den 17 augusti började Blidösundsbolaget att köra den nya pendelbåtslinje 83 mellan Rindö-Vaxholm-Stockholm. Pendelbåten ingår i SL-trafiken och ska gå på försök under två års tid med möjlighet till förlängning. Linjen kommer skapa snabbare och tätare sjötrafik från Vaxholm in till Stockholms centrala delar. Premiärdagen uppmärksammades av region- och kommunpolitiker samt lokalpressen under ett corona-anpassat event.