Välbesökt i Transdevs monter under världens största kollektivtrafikevent

Den 9–12 juni i år stod Stockholm för första gången värd för UITP Global Public Transport Summit – världens största kollektivtrafikevent. Mer än 15 000 besökare från över 35 länder besökte Älvsjömässan. Konferensen firade 130 år och Transdev var självklart på plats med monter och aktiviteter.

UITP Global Summit samlar kollektivtrafikaktörer från hela världen och organiseras vartannat år. I år kom UITP Global till Stockholm och ordnades på Älvsjömässan med temat ”The Art of Public Transport”. Årets värdskap var ett samarbetsprojekt mellan Trafikförvaltningen SLL, Svensk Kollektivtrafik, Stockholms Convention Bureau och Stockholmsmässan.

– För oss, som är en av världens ledande operatörer med verksamhet i 20 länder, var det självklart att vara med på UITP Global Summit. Här får vi en bra möjlighet att träffa våra kunder och samarbetspartner och visa vårt samlade erbjudande och inte minst de innovativa projekt som vi driver i gruppen, säger Eva Tiséus marknads- och kommunikationsdirektör Transdev Sverige.

21 gratis föreläsningar och frågestunder med experter

I Transdevs monter fick besökarna uppleva resan ombord på ett av våra anropsstyrda autonoma fordon i Rouen med VR-glasögon. Besökarna erbjöds även en demovisning av våra nya appar för ”Mobility as a Service” och autonoma fordon. Under alla mässdagar anordnades uppskattade minisessioner där vi delade med oss av våra erfarenheter från våra olika trafikslag och våra internationella och svenska experter svarade på frågor. De kompletterade de fyra huvudföreläsningarna om autonom mobilitet, innovation, kundnöjdhet och beteendedesign som Transdev-experter hade i det officiella programmet.

– Syftet med vårt deltagande var att skapa diskussionen på ett trevligt och innovativt sätt. Vi ville inte bara presentera våra lösningar utan verkligen lyssna på besökarna, bättre förstå deras utmaningar och försöka hitta nya samarbetsmöjligheter, säger Eva Tiséus .

Under mässdagarna hölls en global social mediakampanj på temat #alwaysmoveforward, där besökarna kunde ta en selfie med några av våra olika transportslag från Stockholm, Sydney, New Orleans, Bogota och Verdun (Frankrike) som bakgrund. Utöver det kunde alla Transdevs medarbetare runtom i världen delta och visa upp vår breda verksamhet för våra besökare under UITP. Varje dag vann de tio bilderna som fick mest likes en Transdev-Legoshuttle.

Guidad tur om autonoma fordon och studiebesök

Den 12 juni var Transdev med i UITP innovation tour under temat ”Integrating automated vehicles in the transport ecosystem”. Där gavs ingående information om Transdevs projekt inom autonom mobilitet. Dessutom organiserade Transdev studiebesök i Stockholm och Eskilstuna för internationella kollektivtrafikmyndigheter den 9 och 13 juni. De två studiebesöken samlade runt 70 delegater från mer än tio länder.

Tack till alla som kom och besökte oss på UITP Global Summit! Vi tar alla insikterna med oss för att utvecklas och säkerställa att vi levererar den bästa kollektivtrafiken.

Tillbaka till nyhetsbrevet.