2019-06-27 09:15
Vi ses i Almedalen!

2019-06-27 09:14
Välbesökt i Transdevs monter under världens största kollektivtrafikevent

Den 9–12 juni i år stod Stockholm för första gången värd för UITP Global Public Transport Summit – världens största kollektivtrafikevent. Mer än 15 000 besökare från över 35 länder besökte Älvsjömässan. Konferensen firade 130 år och Transdev var självklart på plats med monter och aktiviteter.

2019-06-27 09:13
Unikt koncept ska lösa förarbristen

I februari lanserades första etappen av Transdevs egen Trafikskola för bussförare. I maj examinerades den första gruppen. Unikt med Transdevs koncept är att skolan i första hand vänder sig till personer som har erfarenhet av servicebranschen. Detta för att utöver trafiksäkerhet och punktlighet också erbjuda resenärerna bästa möjliga personliga service och rådgivning.

2019-06-27 09:13
Snälltåget - tåg till Europa i praktiken

Det senaste året har tågresandet ut i Europa fått förnyad uppmärksamhet. Trots stora investeringar för att koppla ihop Sverige med kontinenten har det aldrig varit så svårt att åka tåg ut i Europa. Varför det? Snälltåget är idag den enda tågoperatör som erbjuder resor ut i Europa. Vi är nyfikna på deras erfarenhet och kunskap och ställde fem frågor till Carl Adam Holmberg, affärschef på Snälltåget.

2019-06-27 09:10
Sjöfart som lösning för Stockholms trafikknutar

Stockholms trafiksituation präglas av utmaningar såsom ombyggnationer, miljökrav och befolkningstillväxt. För att lösa trafiksituationen väljer Transdev att satsa på Stockholms sjövägar  men även på smarta lösningar för ökad trafiksamverkan. Den 1 juni välkomnade Transdev Utö Rederi AB i koncernen och den 4 juni var det dags att döpa Blidösundsbolagets nya fartyg, Lux.  

2019-06-27 09:09
Umeå nu störst i Sverige på elbussar

I och med invigningen av 25 nya helelektriska ledbussar med laddinfrastruktur, är nu Umeås elbussflotta störst i landet med totalt 35 elbussar. Umeås stadstrafik blir grönare tack vare ett fint samarbete mellan Länstrafiken i Västerbotten AB, Umeå Kommun och Transdev Sverige AB.

2019-06-27 09:07
Bättre komfort och pålitligare trafik när Transdev börjar köra i Stockholm

På midsommaraftons morgon rullade de nya bussarna från depåerna i Märsta och Vallentuna ut i SL-trafiken. Det var också starten för Transdevs nya bussavtal med SL. Det har varit intensiva förberedelser för att genomföra trafikstarten så smidigt som möjligt för resenärerna i området. Nytt för dem är att Transdev kommer med en hel fossilfri bussflotta med 92 uppkopplade bussar som kommer att erbjuda bättre komfort samt  en lokal trafikledning för en robustare trafik.