Önskelinjen – medborgardialog för att utveckla trafiken

Många är intresserade av att påverka sin närservice, men det är inte alltid man har möjlighet att få vara med när ett busslinjenät ska utvecklas. Genom plattformen Önskelinjen vill Transdev skapa en möjlighet att involvera de som bor i staden.

Hur ofta reser du? Vilka tider? Vilken sträcka skulle du vilja att bussen åkte? Det är några av frågorna som Transdevs Önskelinjen ställer för att samla in information från invånarna i ett område.

I verktyget Önskelinjen kan man dra sin önskerutt på en karta och berätta om när och hur ofta man vill resa på den linjen. Det går också bra att rösta på andras linjer om någon redan ritat en linje som man vill resa med eller dela med sig av sin önskelinje på sociala medier för att engagera fler.

Rösta på givna alternativ

Önskelinjen kan också användas för att se vilket av flera olika förslag som flest invånare föredrar. När man lägger om en linje kan man ha flera alternativa vägar och använda Önskelinjen som en testpanel för de som bor eller arbetare i området.

– Vi ser Önskelinjen som ett sätt att öka engagemanget för kollektivtrafik och få in idéer från de som bor och arbetar i ett område. Det blir även en av flera källor som ger input till arbetet med att utveckla linjenätet i en stad eller region, säger Arendt Grape, planeringschef, Transdev.

Önskelinjen är en helt ny tjänst från Transdev som kan anpassas för att användas av trafikhuvudmän och kommuner för att utveckla sin trafik.

Kontakta eva.tiseus@transdev.se om du är intresserad av tjänsten.