2022-07-07 08:46
9 Euros-Ticket – dope or nope?

Den 1 juni lanserade den tyska staten en ny och omdebatterade satsning för att få fler att åka kollektivt. Satsningen som kallas för ”9 Euros-Ticket” innebär konkret att tyskarna, fram till den 30 augusti, kan köpa månadskort för ett endast 9€ (95kr). Nu har det gått en månad sedan biljetten infördes och vi  var nyfikna på hur man ser på den i Tyskland. För att få svar tog vi ett samtal med vår kollega Dr. Tobias Heinemann, talesperson för Transdev Tyskland och vd för järnvägsverksamheten.

2022-07-04 14:36
Transdev uppmärksammade Pride-månaden med regnbågslogga

Den 28 juni 1970 anordnades den första Prideparaden i New York på årsdagen för Stonewall-upproret där transpersoner och homosexuella slog tillbaka mot polisens razzia av baren Stonewall Inn. Detta blev startskottet för vår tids HBTQ-rörelse. Sedan dess har flera städer startat pridefestivaler och juni-månaden kallas i flera länder för ”Pride-månad”. För att visa vårt stöd till HBTQ-rörelsen kommer Transdevs logga på sociala medier att bytes ut mot en regnbågsvariant under hela juni månad.

2022-07-04 14:24
Flexiblare priser, större kollektivtrafikutbud och högre bilkostnader är framgångsreceptet för att få fler att resa kollektivt

Hur kan vi få fler att åka kollektivtrafik? Tre månader efter att covid-restriktionerna har släppts i Sverige ligger kollektivtrafikresandet på drygt 80% av 2019-nivåer. Enligt Transdevs senaste undersökning om våra arbets- och resvanor under och efter pandemin, planerar tio procent av de som reste kollektivt före pandemin att inte komma tillbaka. Flexiblare priser, större kollektivtrafikutbud och högre bilkostnader kan vara en del av lösningen för att få tillbaka resenärerna.

2022-07-04 14:15
Tack och hej Upptåget

Den 12 juni var det dags för Transdev att lämna över Upptåget till MTR Jota. Det har hänt en hel del sedan Transdev, på uppdrag av UL, började köra trafiken 2017. Dags för oss att kolla i backspegeln och summera dessa fem år i trafiken. Överlämningen gick bra och vi vill nu passa på och tacka alla våra partners, medarbetare och resenärer för alla dessa år.

2022-07-04 14:13
Styrsöbolaget firar 100 år och får ny grafisk profil

Varje år reser över 5,8 miljoner passagerare med Styrsöbolaget över Göta älv och i skärgården. Styrsöbolaget är ett viktigt inslag i Göteborgs och skärgårdens vardag sedan 1922! I maj var det dags att fira bolagets 100-årsjubileum,. En hel vecka fullspäckad med aktiviteter som kulminerade torsdag den 5 maj med ett event vid Stenpiren med historisk utställning, tal och presentation av Styrsöbolagets nya grafiska profil.