Anna Höjer blir ny vd och koncernchef för Transdev Sverige

Anna Höjer har utsetts till ny vd och koncernchef för Transdev Sverige med start den 1 september 2020. Anna kommer närmast från Bombardier där hon var vd för verksamheten i Sverige samt Nordenchef. Anna ersätter nuvarande vd Gunnar Schön, som går i pension, efter att ha arbetat drygt 40 år inom kollektivtrafikbranschen.

Transdev är idag ett av Sveriges största mobilitetsföretag och sedan 2014 har omsättningen ökat från 3,2 miljarder till dagens 5 miljarder. Närmare 6000 medarbetare möjliggör varje dag hundratusentals resor med bussar, fartyg, tåg, färdtjänstbilar och spårvagnar. Vi har vuxit både genom förvärv och nya kontrakt och inom de närmaste 18 månaderna kommer flera stora kontrakt att startats upp. På uppdrag av Västtrafik, lanserar Transdev Nordens största elbussflotta i Göteborg i december 2020. I början på maj vann Transdev även två busskontrakt och ett tågkontrakt för SL-trafiken med start under 2021.

- Jag är mycket glad över att vi har rekryterat Anna Höjer till Transdev. Anna har en gedigen erfarenhet som ledare och har en lång och framgångsrik karriär från Saab och Bombardier bakom sig. Annas förmåga att nå resultat och skapa engagemang gör att hon är rätt person för att leda nästa steg i Transdev Sveriges utveckling, säger Christian Schreyer, chef Nordeuropa Transdev Group.

Anna kommer att tillträda tjänsten som vd den 1 september. Gunnar Schön stannar under en övergångsperiod och säkerställer att Anna får en introduktion till verksamheten. Planen är att Anna ska kunna besöka verksamheten och träffa medarbetare, kunder och presentera sig under hösten, men beroende av hur Corona situationen utvecklas får fysiska möten eventuellt senareläggas och ersättas med digitala när det går.

- Jag är väldigt glad och stolt över att få förtroendet att leda Transdevs verksamhet i Sverige. En effektiv och hållbar kollektivtrafik är en viktig stomme i samhället. Nu ser jag fram emot att lära känna Transdev och tillsammans med medarbetarna fortsätta att utveckla verksamheten och vårt erbjudande med utgångspunkt från våra resenärers och beställares behov, säger Anna.

Tillbaka till nyhetsbrevet.