2020-05-29 14:25
Fler tåg till kontinenten utan stora subventioner

Att ta nattåget är framtidens sätt att resa hållbart ut i Europa. Vi har sett och tror på ett fortsatt ökat intresse för internationella nattågsresor, även efter Coronakrisen. Däremot tror vi inte på att tågtrafik till kontinenten ska upphandlas, vilket Trafikverket föreslår i sin rapport. Tvärtom är vi övertygade om att grunden för trafiken ska vara kommersiell och att fler tåg snarast tillkommer genom regelförenklingar.

2020-05-28 10:33
Kollektivtrafiken riskerar att väljas bort efter pandemin visar ny undersökning

Corona slår hårt mot samhället i stort och kollektivtrafiken är inget undantag. Idag uppmanar vi resenärerna undvika kollektivtrafiken för att minska risken för trängsel. Nya resvanor etableras och många jobbar mer hemifrån.  Kommer de nya vanorna att hålla i sig även när  pandemin är över? Den frågan ställde vi till drygt 1000 personer i en undersökning som vi har gjort med undersökningsföretaget Yougov. Här kommer resultatet.

2020-05-28 10:31
Transdev stor vinnare när SL:s upphandlingar avgjordes

Den 12 maj meddelade Trafikförvaltningen i Region Stockholm att Transdev vinner upphandlingarna av busstrafiken i Norrort och Norrtälje, samt Roslagsbanan. Nya fordon, utökad komfort och anropsstyrd kollektivtrafik är de största förändringarna som resenärerna kommer att märka under avtalsperioden. Tilldelningsbesluten har tyvärr överklagats, men tills annat besked ges fortsätter uppstartsprojekten för de tre kontrakten.

2020-05-28 10:30
75 bussförare från Flygbussarna och Merresor i SL-trafik

Tack vare ett stort engagemang och konstruktiva krafter på båda sidor har Transdev och Flygbussarna på kort tid fått igång ett samarbete där 75 bussförare från Merresor och Flygbussarna har snabbutbildats och börjat köra i SL-trafiken i Märsta, Sigtuna, Upplands Väsby och Vallentuna. Initiativet har väckt intresse hos många.

2020-05-28 10:29
Anna Höjer blir ny vd och koncernchef för Transdev Sverige

Anna Höjer har utsetts till ny vd och koncernchef för Transdev Sverige med start den 1 september 2020. Anna kommer närmast från Bombardier där hon var vd för verksamheten i Sverige samt Nordenchef. Anna ersätter nuvarande vd Gunnar Schön, som går i pension, efter att ha arbetat drygt 40 år inom kollektivtrafikbranschen.