Nummer 2, 2018

2018-05-07 17:09
Flygbussarna erbjuder den bästa servicen 2018

Den 25 april delade företaget ServiceScore ut pris till de svenska företag som erbjuder den bästa servicen. I kategorin ”Transporter på land” får Flygbussarna de bästa omdömena från konsumenterna. Flygbussarna får ett kvitto på ett målmedvetet arbete med kundupplevelsen.

2018-05-07 17:08
Ordet är fritt - Erik Ottoson (M)

Kollektivtrafiken är under förändring. Den tekniska utvecklingen leder i allt större utsträckning till nya typer av fordon, nya krav och nya upplägg för hur kollektivtrafiken kommer att se ut och arrangeras i framtiden. I en artikelserie utforskar Transdev temat genom att låta politiker och andra beslutsfattare skriva fritt om sina framtidsspaningar. Erik Ottoson (M), ledamot i riksdagens trafikutskott, inleder artikelserien och berättar om sin syn på framtidens kollektivtrafik.

2018-05-07 17:06
Kronoberg på besök i Nederländerna

Den 24 april organiserade Transdev ett studiebesök till Amsterdam för totalt 15 politiker och tjänstemän från Trafiknämnden i Region Kronoberg och Tekniska förvaltningen i Växjö kommun och berörda tjänstemän. De togs emot av Connexxion, ett dotterbolag till Transdev, och Vervoerregion Amsterdam, trafikhuvudmannen i Amsterdamregionen, som i mars tillsammans lanserade Europas största elbussflotta med totalt 100 nya elbussar.

2018-05-07 17:05
Nya eldrivna ledbussar i Göteborg

I juni ska Transdev testa två helt nya, eldrivna ledbussprototyper på linje 16 i Göteborg. Försöken bedrivs inom ramen för ElectriCity-samarbetet, som samlar transportaktörer som Västtrafik, Volvo och Transdev för att tillsammans utveckla framtidens kollektivtrafik.

2018-05-07 17:04
Unik språkapp för bussförare

Transdev och Lingio har tillsammans utvecklat världens första öppna kurs i yrkessvenska för bussförare. Funktionen är efterfrågad – en fjärdedel av Transdevs bussförare har redan anmält sig. Transdev har medarbetare från hela världen och vet hur viktigt språket är för att människor ska kunna komma in på arbetsmarknaden och sedan fortsätta utveckla sina språkkunskaper på arbetsplatsen.

2018-05-07 17:02
Blidösundsbolaget vann pendelbåtsupphandling i Stockholm

Blidösundsbolaget, ett företag inom Transdevkoncernen, vann pendelbåtsupphandlingen av Ekerölinjen. Det meddelade Trafikförvaltningen i Stockholms län genom sitt tilldelningsbeslut i början av april. Från och med augusti 2018 kommer Blidösundsbolaget köra pendelbåtstrafiken på Ekerölinjen nr 89 mellan Tappström på Ekerö och Stadshusbron i Stockholm.