Transdev välkomnar Blidösund!

Strax före jul förvärvade Transdev Blidösundsbolaget, ett rederi med verksamhet i Stockholms skärgård. Sedan tidigare har Transdev båtverksamhet på västkusten genom Styrsöbolaget. Ambitionen är nu att kunna bidra till skärgårdstrafikens utveckling i Stockholmsregionen.

Blidösundsbolaget har en lång och anrik historia genom det välkända ångfartyget S/S Blidösund från 1911. Rederiet har både kommersiell och upphandlad båttrafik och har tio egna fartyg samt driftar ett av Waxholmsbolagets fartyg. Blidösundsbolaget har också en skärgårdsanläggning, Siaröfortet och en del i Skärgårdsrederiet, som kör sightseeingbåtar i Stockholm under marknadsnamnet Red Sightseeing. Genom förvärvet av Blidösundsbolaget kompletterar och expanderar Transdev sin båttrafik. I Sverige är Transdev en väletablerad aktör inom sjöfarten genom Göteborgsrederiet Styrsöbolaget, som driver persontrafik i skärgården, pendelbåtar över älven och frakttrafik i Göteborgsområdet.

  För Transdev är det en viktig affär som innebär att vi nu även kan erbjuda båttrafik på ostkusten. Genom förvärvet stärker vi vår position inom kollektivtrafik till sjöss och vi ser fram mot att samarbeta med SLL och Waxholmsbolaget och vara med och driva utvecklingen i Stockholms skärgård på liknande sätt som vi har gjort i Göteborg, säger Gunnar Schön, vd för Transdev Sverige.

Transdev vill bidra till skärgårdstrafikens utveckling

Både Styrsöbolaget och Blidösundsbolaget är viktiga delar av blodomloppet i sina respektive städer, men också starka bärare av kulturarvet för såväl stadens som skärgårdens miljöer. Det finns goda möjligheter att öka och utveckla Blidösunds verksamhet med nytänkande och erfarenhet från Styrsöbolaget samtidigt som Blidösundsbolagets tydliga karaktär och identitet kommer att bevaras.

-  Vi som ägt och arbetat med Blidösundsbolaget i 35 år är glada över att vårt bolag hamnar i goda händer. Där finns den kompetens, bredd och styrka som behövs för att ta Blidösundsbolaget vidare in i framtiden. Där finns också en respekt för historia och traditioner – något som varit så viktigt under Blidösundsbolagets över hundraåriga verksamhet, säger Göran Ahlqvist delägare och vd i Blidösundsbolaget.

Utanför Sverige har Transdev båttrafik i Australien, USA och Frankrike och det finns ett aktivt kunskapsutbyte mellan länderna.

 

Läs mer om Blidösundsbolaget på  www.blidosundsbolaget.se