Fortsatt hög kundnöjdhet hösten 2017

Kundnöjdheten hösten 2017 låg på 87 procent vilket betyder att nästan nio av tio resenärer är nöjda med sin resa med Transdev. Resultatet ligger i linje med tidigare kundundersökningar som Transdev genomfört  i syftet stämma av vad kunderna tycker och  kunna arbeta med att ständigt förbättra tjänsterna. I den senaste mätningen hamnade Älvtrafik i Göteborg i topp med en kundnöjdhet på 98 procent. Strax efter följde Flygbussarna och busslinjer i Skåne.

Upp till två gånger per år genomför Transdev kundundersökningar. Under hösten 2017 deltog 26 depåer och linjer från olika trafikslag och totalt samlades över 8000 enkäter in för att ta reda på vad resenärerna tycker om Transdevs trafik. Kundundersökningarna har genomförts sedan 2010 och ger Transdev väldigt viktig information för att kunna genomföra förbättringar för alla som reser med bolaget.

Nästan nio av tio resenärer är nöjda med sin resa.

Förutom god turtäthet på många linjer visar undersökningen att resenärerna uppskattar att Transdevs förare kör mjukt och behagligt, att det är lätt att köpa biljett och att personalen är trevlig och serviceinriktad. Dessutom upplever de att det är tryggt att resa med Transdev.

- En hög kundnöjdhet är ett av våra främsta mål inom företaget och att vi får kvitto på att vi håller kvar vår goda nivå är mycket glädjande för oss. Det är förstås tack vare det fina arbete som görs varje dag i kundmötet. Men även allt det som sker bakom kulisserna för att säkerställa en bra service. Det handlar t.ex. om planering, underhåll och samverkan med våra partners som har beställt trafiken av oss, säger Eva Tiséus, marknads- och kommunikationsdirektör.

Vind i seglen i Göteborg

Transdev kör flera olika transportslag och under olika varumärken som Flygbussarna och Styrsöbolaget. I höstas hamnade Styrsöbolaget i topp med Älvtrafiken i centrala Göteborg som fick en kundnöjdhet på 98 procent.

- Jag är så klart mycket glad att vi hamnade i topp i mätningen. Vi har haft ett jättespännande år på Styrsöbolaget med bland annat inköp av två nya fartyg och senast Transdevs förvärv av Blidösundsbolaget. Resultatet som publicerades i veckan kom som grädden på moset, säger Bertil Pevantus, vd för Styrsöbolaget.

Förutom Styrsöbolaget hamnade också Flygbussarna och busslinjer i Skåne på topp. Här kommer topplistan för kundundersökningen hösten 2017:

- Styrsöbolaget Älvtrafiken 98 procent
- Flygbussarna Bromma–Sundbyberg–Arlanda 96 procent
- Malmö–Lund 95 procent
- Skånexpressen Hörby 94 procent
- Flygbussarna Göteborg–Landvetter 94 procent
- Flygbussarna Malmö–Sturup 93 procent
- Flygbussarna Liljeholmen - Arlanda 93 procent
- Styrsöbolaget Skärgårdstrafiken 92 procent