Transdev har fem finalister i bussförar-SM

2017-09-01 07:55

På måndag den 4 september är det dags för Bussförar-SM. Av 16 finalister har Transdev i år fem tävlande med i finalen. 

Måndagen den 4 september går den årliga finalen i bussförar-SM av stapeln. Även detta år hålls den på Gillingebanan i Vallentuna strax norr om Stockholm. Av 16 finalister kommer så många som fem från Transdev. Akram Saleh, Stefan Sjögren, Abdula Barzangi alla från Eskilstuna, Jacob Kone från Norrköping och Camilla Forsgren från Skellefteå.

-       I år har vi fem förare med och både Akram och Jacob har varit med i finalen tidigare så vi hoppas att någon lyckas med att kamma hem en pallplacering, säger Torbjörn Hybinette, affärsområdeschef Buss, Transdev.

Under finaldagen kommer de testa sina kunskaper inom fyra olika kategorier: manöverprov, halkkörning, miljövänlig körning och katastroftest.

Den som gör bäst ifrån sig kommer under måndagens eftermiddag att koras till Sveriges bästa bussförare 2017.

Transdev sponsrar 

Bussförar-SM är en tävling som arrangeras av Sveriges Bussföretag i samarbete med tidningarna TRAFIKFORUM och RESFORUM. Transdev är med och sponsrar arrangemanget. Syftet med tävlingen är att öka fokus på och höja statusen för bussföraryrket eftersom rekryteringsbehovet är mycket stort och branschens krav ständigt ökar.

Sammanlagt deltog 477 bussförare i den internetbaserade kvalificeringstävlingen och de 16 som presterade bäst får alltså på måndag göra upp om titeln Sveriges bästa bussförare.

Finalister i Bussförar-SM 2017

Akram Saleh, Transdev, Eskilstuna
Fariba Olsson, Keolis, Göteborg
Jacob Kone, Transdev, Norrköping
Serkan Aktar, Keolis, Göteborg
Anders Norell Bergendahl, Keolis, Stockholm
Stefan Sjöberg, Transdev, Eskilstuna
Madeleine Karlsson, Nobina, Örebro
Marcus Edlund, Nobina, Örebro
Johan Ek, Arriva, Norrtälje
Camilla Forsgren, Transdev, Skellefteå
Abdula Barzangi, Transdev, Eskilstuna
Kalle Khalidy, VS & Perssons, Söderhamn
Misdilli Kiran, Keolis, Stockholm
Henrik Palmqvist, Ekmanbuss Flexibussitet, Stockholm
Claes Krantz, Nobina, Lund
John Näslund, Keolis, Stockholm 

För ytterligare information, kontakta:

Eva Tiséus, Marknads- och Kommunikationsdirektör
08-6295055 
eva.tiseus@transdev.se 

Transdev är en av Sveriges största operatörer inom persontrafik. Vi driver persontrafik på uppdrag åt regionala kollektivtrafikmyndigheter, kommuner och landsting i hela Sverige och vi har egen kommersiell tåg- och busstrafik. Vi är specialiserade på att lösa kunders behov av resor med buss, tåg, spårvagn och båt. Varje dag genomförs hundratusentals resor med Transdev i Sverige och våra bolag inom koncernen; Merresor, Flygbussarna,Door to Gate, Båtbussarna, Flygbussarna charter, Snälltåget och Styrsöbolaget. Säkerhet, pålitlighet och service är prioriterat i arbetet som utförs av cirka 4 000 medarbetare runt om i landet. Huvudkontoret ligger i Bromma.