Transdev förvärvar DSB Uppland

2017-08-24 08:00

Transdev Sverige förvärvar DSB Uppland AB, ett dotterbolag inom DSB-koncernen. Bolaget som Transdev tar över har ett kontrakt med UL som sträcker sig fram till december 2021. Igår godkände Region Uppsala att kontraktet tas över av Transdev.

DSB Uppland har 110 anställda och kör årligen fyra miljoner resenärer med 15 tåg. Trafiken omfattar regionaltåg mellan Uppsala och Gävle samt mellan Uppsala och Sala. Den årliga produktionen är drygt 3,8 miljoner tågkilometer. DSB Uppland är även ansvariga för underhåll av tågen.

- Vi är mycket glada över att affären nu är klar och vi ser fram emot att få börja samarbeta med UL för att utveckla verksamheten och trafiken. Det här är ett viktigt kontrakt för oss då vi stärker vår tågportfölj och ger oss in på ett nytt geografiskt område, säger Gunnar Schön, vd Transdev.

Den 23:e augusti beslutade Region Uppsala att godkänna överlåtelsen av trafikavtalet till Transdev, vilket var en förutsättning för att förvärvet skulle genomföras. 

- Vi är positiva till att Transdev tar över som operatör när DSB bestämt sig för att lämna Sverige. Transdev har en stor erfarenhet av regional tågtrafik och av att snabbt ta över trafik. Vi ser fram emot ett nära samarbete där utveckling av Upptågstrafiken och nöjda kunder är vårt gemensamma intresse, säger Johan Wadman, trafikdirektör UL.

Den 1 september tar Transdev över bolaget under namnet Transdev Uppland AB.

- Redan första september hälsar vi 110 nya medarbetare välkomna till Transdev. Det är idag en väl fungerande verksamhet och jag hoppas och tror att både medarbetare och kunder kommer uppleva en smidig övergång när vi tar över, säger Gunnar Schön.

För ytterligare information, kontakta:

Eva Tiséus, Marknads- och Kommunikationsdirektör
08-6295055 
eva.tiseus@transdev.se 

Transdev är en av Sveriges största operatörer inom persontrafik. Vi driver persontrafik på uppdrag åt regionala kollektivtrafikmyndigheter, kommuner och landsting i hela Sverige och vi har egen kommersiell tåg- och busstrafik. Vi är specialiserade på att lösa kunders behov av resor med buss, tåg, spårvagn och båt. Varje dag genomförs hundratusentals resor med Transdev i Sverige och våra bolag inom koncernen; Merresor, Flygbussarna,Door to Gate, Båtbussarna, Flygbussarna charter, Snälltåget och Styrsöbolaget. Säkerhet, pålitlighet och service är prioriterat i arbetet som utförs av cirka 4 000 medarbetare runt om i landet. Huvudkontoret ligger i Bromma.