Styrsöbolaget vinner avtal i Göteborgs södra skärgård

2017-06-28 07:50

Styrsöbolaget har återigen vunnit fraktavtalet i Göteborgs södra skärgård. Avtalet gäller mellan 1 november 2019 och 31 oktober 2024, med option på 1 + 1 år. Styrsöbolaget förser därmed även fortsättningsvis boende, näringsidkare och turister med gods.

Avtalet omsätter ca 15 MSEK och sysselsätter åtta personer och tre fartyg.

- Det är mycket glädjande att vi har försvarat gods- och fraktavtalet i södra skärgården. Konkurrensen var hård, men Styrsöbolaget hade det bästa erbjudandet och tilldelades därmed kontraktet. Vi är stolta och glada över att få fortsätta att vara en partner till Göteborgs stad, säger Bertil Pevantus vd Styrsöbolaget.

Styrsöbolaget ställdes mot Vrångö Transport AB och Northern offshore services AB i anbudet. Idag har möjligheten för överklagande gått ut.

- Genom Styrsöbolaget har vi en lång tradition av att serva de som bor och turistar på öarna i Göteborgs södra skärgård både med passagerar- och godstrafik. Vår båtverksamhet är en strategiskt viktig del för Transdev och en verksamhet som vi vill fortsätta utveckla även utanför västkusten, säger Gunnar Schön, vd Transdev Sverige AB.

För ytterligare information, kontakta:

Bertil Pevantus, vd Styrsöbolaget
031-696401
bertil.pevantus@styrsobolaget.se

Eva Tiséus, Marknads- och Kommunikationsdirektör, Transdev Sverige AB
08-6295055 
eva.tiseus@transdev.se 

Transdev är en av Sveriges största operatörer inom persontrafik. Vi driver persontrafik på uppdrag åt regionala kollektivtrafikmyndigheter, kommuner och landsting i hela Sverige och vi har egen kommersiell tåg- och busstrafik. Vi är specialiserade på att lösa kunders behov av resor med buss, tåg, spårvagn och båt. Varje dag genomförs hundratusentals resor med Transdev i Sverige och våra bolag inom koncernen; Merresor, Flygbussarna,Door to Gate, Båtbussarna, Flygbussarna charter, Snälltåget och Styrsöbolaget. Säkerhet, pålitlighet och service är prioriterat i arbetet som utförs av cirka 4 000 medarbetare runt om i landet. Huvudkontoret ligger i Bromma.