Nio av tio nöjda med sin resa

2017-06-16 11:57

Resenärerna ger Transdev toppbetyg. Det visar en undersökning bland närmare 11000 kunder. Flygbussarna mot Bromma och Arlanda har en kundnöjdhet på över 96%. Strax därefter kommer flera busslinjer i Skåne, Skärgårdstrafiken i Göteborg och Krösatågen.

Undersökningen visar att många upplever att det är enkelt att köpa biljett med kollektivtrafiken och att man känner sig trygg under resan. Allt fler resenärer är också nöjd med restiden och tillförlitligheten, att fordonen är rena och välstädade

Den generella kundnöjdheten är 89% och det är vi mycket stolta över. De fina siffrorna är ett bevis på att vi tänker rätt, säger Eva Tiséus, marknads- och kommunikationsdirektör på Transdev.

Transdev kör flera olika transportslag och under flera olika varumärken. Den trafik som får högst betyg av kunderna är Flygbussarnas linje mot Bromma flygplats och de nya linjerna från Liljeholmen och Bromma mot Arlanda flygplats.

Det är glädjande att se att kunderna är nöjda med Flygbussarnas satsningar på nya linjer. Även våra nystartade busslinjer i Skåne mellan Malmö-Lund och SkåneExpressen 1 och 2, där Transdev kör åt Skånetrafiken, har fått väldigt fina kundvärden, säger Eva Tiséus.

Utöver egna kundundersökningar gör även flera av trafikhuvudmännen egna mätningar, bland annat Öresundståg AB och Västtrafik. De senaste undersökningarna visar på fina omdömen och positiva trender.

Öresundstågstrafiken har fått det bästa betyget någonsin, 7,8 av 10 i Öresundstågs AB:s mätning. Kunderna är mest av allt nöjda med personalen ombord på tågen. Tågpersonalens bemötande och service har stor påverkan på kundens sammantagna reseupplevelse. Undersökningen visar att fyra av fem kvalitetsområden har ökat sedan förra våren. Även punktligheten har förbättrats markant, trots id-kontroller, säger Daniel Rabelin, Affärschef Transdev, affär Öresund.

Transdevs topplista

 • Flygbussarna Bromma ​​​97%
 • Flygbussarna Bromma -Sundbyberg - Arlanda ​96%​
 • Flygbussarna Liljeholmen - Arlanda​​ 96%
 • Styrsöbolaget Älvtrafiken ​​​96%
 • Malmö-Lund, Kristianstad och Eslöv (buss) ​​95%
 • Styrsöbolaget Skärgårdstrafiken ​​94%
 • Krösatågen​​​​ 94%
 • Snälltåget ​​​​92% 
 • SkåneExpressen (buss)​​​ 92%


Fakta om Transdevs kundundersökning

Syftet med undersökningen är att ta reda på vad resenärerna tycker om Transdevs trafik. Underlaget ligger till grund för förbättringsarbetet inom företaget.
Kundundersökningar genomförs av Transdev två gånger om året. Nästa undersökning kommer att genomföras hösten 2017.

 • 56% av de som svarat är kvinnor
 • 46% uppger att de har tillgång till bil
 • 56% reser mellan 2-7 gånger i veckan 
 • 29% av de som svarat är under 25 år, 21% mellan 25-50 år och 50% över 50 år.

För ytterligare information, kontakta:

Eva Tiséus, Marknads- och Kommunikationsdirektör
08-6295055 
eva.tiseus@transdev.se 

Transdev är en av Sveriges största operatörer inom persontrafik. Vi driver persontrafik på uppdrag åt regionala kollektivtrafikmyndigheter, kommuner och landsting i hela Sverige och vi har egen kommersiell tåg- och busstrafik. Vi är specialiserade på att lösa kunders behov av resor med buss, tåg, spårvagn och båt. Varje dag genomförs hundratusentals resor med Transdev i Sverige och våra bolag inom koncernen; Merresor, Flygbussarna,Door to Gate, Båtbussarna, Flygbussarna charter, Snälltåget och Styrsöbolaget. Säkerhet, pålitlighet och service är prioriterat i arbetet som utförs av cirka 4 000 medarbetare runt om i landet. Huvudkontoret ligger i Bromma.