Transdev skänker 100 000 till Cancerfonden

2016-12-22 07:50

För femte året i rad skänker Transdev pengar till välgörande ändamål istället för att distribuera traditionella julklappar till de anställda. Efter att medarbetarna fått säga sitt i en omröstning på intranätet stod det klart att Cancerfonden vunnit.

Under en vecka fick Transdevs alla anställda rösta på en av fem utvalda välgörenhetsorganisationer som de helst vill skänka årets julgåva till. När omröstningen avslutades stod organisationen Cancerfonden som en klar vinnare och får Transdevs julgåva på 100 000 kr.

Även förra året blev Cancerfonden framröstad som vinnare av Transdevs julgåva. De övriga organisationerna som var med i årets omröstningen var: Läkare utan gränser, WWF, Rädda Barnen och Bris.

-   Vi har tillsammans valt att stötta det viktiga arbete som Cancerfonden utför. Det är tredje året på rad som Cancerfonden får vår julgåva. Jag tror att väldigt många känner någon som har drabbats och att det känns angeläget att kunna bidra till en verksamhet som i förlängningen kan rädda liv, säger Eva Tiséus, marknads- och kommunikationsdirektör Transdev. 

Elin Melin, Företags- och sponsringschef Cancerfonden tackar för julgåvan:

- Vi vill framföra ett särskilt varmt tack till er som valt att stödja oss med en fantastisk julgåva på 100 000 kronor. Tack vare ert generösa bidrag till Sveriges främsta cancerforskning kan forskarna fortsätta sitt livsviktiga arbete, så att färre drabbas av cancer och fler kan överleva. Tillsammans kan vi besegra cancer!

Kort om Cancerfonden
Cancerfondens vision har sedan starten 1951 varit att besegra cancer. Målet är att färre personer i Sverige ska drabbas av cancer och fler överleva sjukdomen. För att nå dit arbetar Cancerfonden med att finansiera forskning, arbeta med påverkan och sprida kunskap. Cancerfonden är en ideell insamlingsorganisation utan statligt stöd. Varje år finansierar de cirka 450 forskningsprojekt och är därigenom den enskilt största finansiären av svensk cancerforskning.

Transdev är en av Sveriges största operatörer inom persontrafik. Vi driver persontrafik på uppdrag åt regionala kollektivtrafikmyndigheter, kommuner och landsting i hela Sverige och vi har egen kommersiell tåg- och busstrafik. Vi är specialiserade på att lösa kunders behov av resor med buss, tåg, spårvagn och båt. Varje dag genomförs hundratusentals resor med Transdev i Sverige och våra bolag inom koncernen; Merresor, Flygbussarna,Door to gate, Båtbussarna, Flygbussarna charter, Snälltåget och Styrsöbolaget. Säkerhet, pålitlighet och service är prioriterat i arbetet som utförs av cirka 4 000 medarbetare runt om i landet. Huvudkontoret ligger i Bromma.