Bussarna i Eskilstuna hyllar Kent

2016-12-15 08:05

Rockbandet Kent spelar just nu sina tre sista konserter på sin avskedsturné. Den allra sista spelningen är den 17 december på Tele2 Arena i Stockholm. För att hylla stadens stolthet kommer de två elbussarna som rullar i Eskilstuna stad att spela en bit av Kents låt Kräm (så nära får ingen gå) istället för den vanliga ”ring ring” tonen som finns på varningssignalen.

Eftersom elbussarna är tystgående är de utrustade med två olika signaler dels en vanlig högljudande tuta, dels en snällare varningstuta som uppmärksammar fotgängare och cyklister på att bussen kommer. Det är den senare signalen som nu har bytts ut mot Kentlåten. Veckorna runt jul blir det traditionsenlig julmusik som sprids i staden.

-        Bussarna är en del av staden och vi tycker att det är trevligt att vi genom dem kan uppmärksamma Kent. Det är första gången som vi går ifrån den vanliga signalen. Vi hoppas att Eskilstunaborna uppskattar musiken och att det kan bli ett återkommande inslag, säger Bengt Karlsson affärschef Transdev Eskilstuna

I Eskilstuna samverkar kommunen, Sörmlandstrafiken och Transdev, som är de som kör bussarna, för att utveckla trafiken. Tillsammans ligger de bakom musikinitiativet på Eskilstunas gator.

-        De nya signalerna kommer endast att användas vid speciella tillfällen. Större delen av året kommer det att låta som vanligt om elbussarna. Nästa år kommer elbussflottan att utökas med tio nya bussar. Då hoppas vi kunna sprida ordentligt med julstämning, avslutar Bengt Karlsson.

För mer information kontakta:

Bengt Karlsson, affärschef Transdev Eskilstuna 016-15 01 31
Eva Tiséus, marknads- och kommunikationsdirektör, 08-629 50 55 

Transdev är en av Sveriges största operatörer inom persontrafik. Vi driver persontrafik på uppdrag åt regionala kollektivtrafikmyndigheter, kommuner och landsting i hela Sverige och vi har egen kommersiell tåg- och busstrafik. Vi är specialiserade på att lösa kunders behov av resor med buss, tåg, spårvagn och båt. Varje dag genomförs hundratusentals resor med Transdev i Sverige och våra bolag inom koncernen; Merresor, Flygbussarna,Door to gate, Båtbussarna, Flygbussarna charter, Snälltåget och Styrsöbolaget. Säkerhet, pålitlighet och service är prioriterat i arbetet som utförs av cirka 4 000 medarbetare runt om i landet. Huvudkontoret ligger i Bromma.