Göteborgs största bussoperatör söker nya medarbetare

Från och med december 2020 kommer vi på Transdev att bli den största bussoperatören i Göteborg med totalt fem trafikområden och cirka 370 bussar. För att klara av det behöver vi många serviceinriktade bussförare, duktiga tekniker och goda ledare och tjänstemän till Transdev-familjen.

Den största nyheten är att vi kommer in i avtalet med 157 elbussar, vilket betyder att Västtrafik blir störst i Sverige vad gäller elbussar. Utöver de miljömässiga fördelarna innebär det bättre komfort för resenärerna med fräscha säten, AC och eluttag. För dig som kör och servar bussarna blir det Sveriges modernaste bussflotta. Utöver elbussar kommer även över hundra nya gas- och biodieselbussar. Vi står inför ett stort teknikskifte och vi hoppas att du vill vara med på den resan.

 

Genom ett nytt planeringsverktyg blir trafiken ännu smidigare vilket kommer innebära fler avgångar och färre störningar. Ett lyft för hela kollektivtrafiken i Göteborg helt enkelt!

 

 

Vi söker fler medarbetare!

Idag är vi 550 medarbetare i Göteborg. Vi räknar med att vår organisation i Göteborg kommer att fördubblas fram till december 2020, när det blir dags för trafikstart. Det finns alltså plats för er som idag arbetar med kollektivtrafik i Göteborg hos andra operatörer men också för personer som idag arbetar inom andra branscher och yrken men nu vill byta spår och arbeta med kollektivtrafik tillsammans med oss. 

För att leva upp till förväntningarna och leverera bästa möjliga kollektivtrafik till Västtrafik och resenärerna i Göteborg så behöver vi vara fler. Vi behöver främst rekrytera bussförare och mekaniker men även tjänstemän som kommer att arbeta med vårt trafikuppdrag.          

Den här sidan uppdateras regelbundet med ny information          
 

 

Kort om uppdraget

- 5 avtal som omfattar busstrafiken i:

  • sydvästra Göteborg
  • stombusstrafik i Göteborg
  • expressbusstrafik
  • Mölndal
  • Partille

- Avtalen pågår i 10 år med start december 2020
- 71 miljoner resenärer
- 370 bussar varav 157 blir eldrivna

Mer information om Transdev:

 

 

Möt de som arbetar med projektet: 

Vår lokala organisation kommer att fördubblas

Vår lokala organisation kommer att fördubblas

Vi träffar Eva Jacobsson, HR-chef på Affärsområde buss och projektledare för HR-organisation och rekrytering i Göteborg. Eva har arbetat 35 år i branschen och har själv börjat sin karriär som bussförare. Hon berättar om rekryteringsbehovet och förklarar hur rekryteringsprocessen kommer att se ut. Läs intervjun här.

Lanseringen av Nordens största elbussflotta pågår

Lanseringen av Nordens största elbussflotta pågår

I samband med uppdraget kommer vi att sätta 157 elbussar i trafik i Göteborg. Därmed kommer Västtrafik och Transdev att ha Nordens största elbussflotta. Vi träffar Johnny Struwe, Teknisk Chef på Transdev, som presenterar de olika utmaningar en sådan omställning innebär. Läs intervjun här.